Apr
22
2011

Cele mai cool tricouri

Daca intri in orasul vechi pe poarta dinspre Muntele Maslinilor pasesti direct pe Via Dolorosa si direct in cartierul arabesc. Te insotesc chioscuri cu cola, tigari si detergenti, temnita unde a fost inchis Iisus impreuna cu talharii – pe partea dreapta si undeva pe stanga intrarea pazita spre moscheea Al Aqsa. Ajungi la un moment dat intr-o piata inconjurata de restaurante unde se vinde cel mai bun humus (dar si falafel crocant) si unde vezi in coltul din partea stanga oprirea a v-a de pe Drumul Crucii marcata prin urma manii lui Iisus ramasa in piatra si un nesfarsit sir de turisti ce-si fac poze cu mana lor in mana Domnului. Bun.
Cautati cel mai mare magazin de suveniruri din piata aceasta. Veti gasi aici cele mai cool tricouri din Ierusalim. Cu de toate scrise pe ele: de la replici din filme celebre, la coca-cola scris in araba sau ebraica, de la Israeli Army pana la Shit Happens. Toate se fac pe loc, prin presare si vin in toate culorile, marimile si modelele. Mai sunt si alte asemenea “ateliere” in orasul vechi insa acesta este, dupa parearea mea, cel mai rapid. Cu suvenirurile deja cumparate, drumul o ia in sus, pe langa oprirea a v-a spre ceea ce conteaza cu adevarat (pentru crestini) in orasul vechi.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro