Apr
18
2011

Falafel

Primul lucru care ma intampina neschimbat atunci cand ajung in partea veche a Ierusalimului e bazarul. Se intinde peste tot si la armeni si la crestini, la musulmani si la evrei. Se vinde mult in bazarul de aici si nu iluzii si povesti ci marfa palpabila, cu preturi umflate si de calitate proasta. Insa daca sunteti in cautare de atmosfera tipic orientala nimeriti bine. E mai traditional decat marele bazar din Istanbul (pentru ca turcii si-au spalat principala atractie de orice urma de atmosfera orientala imbacsita de tocmeala si au scos la inaintare un produs sanitizat interzicand in acest proces si fumatul) si ofera mult mai multa varietate.

In Ierusalim ma intampina bazarul. Si printre kipe, icoane, chiloti, tamaie si ciorapi incerc sa-mi fac drum inspre ceea ce conteaza cu adevarat. Cu trei chiftele de falafel indesate intr-o lipie. Si trei felii de castraveti murati.

Despre asta vorbesc

Written by in: Travel and places | Tags: , ,

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro