Revelionul stiu ca-l facem cu totii in cele mai fantastice locuri . Dar Craciunul? Acasa sau in excursie? Care e parerea voastra? Mai e la moda sa stam acasa “cu familia” acum cand agentiile de tursim se inghesuie in oferte de Craciun in tara sau strainatate? Mai pastreaza cineva obiceiuri cu sarmale si cozonaci? Dar cu colindul mai mergem sau suntem prea moderni? Se mai bucura cineva ca ninge in oras sau zapada e buna doar in statiuni, pe partii etc? Bradul cum il mai impodobiti? Si a ce va place sa miroase in casa in ziua de Craciun? Si de ce pun atatea intrebari…
Dec
03
2009
03
2009
Sarmale sau shrimps?
11 Comments »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URL
Anul trecut am petrecut Craciunul in insula Burano de langa Venetia. Nici vorba de sarmale, porc si alte chestii din astea. Doar creveti proaspeti, scoici, homari cu spaghetti si un peste imens. Nu a contat nota de plata ci doar senzatia de buna dispozitie.
Cam de multisor nu mai fac Craciunul acasa cu sarmale si carnati… Dar in schimb, ma duc la biserica.

In 2008, am facut Craciunul la biserica ortodoxa din satul Thekkady, statui Kerala – India.
In 2007, am facut Craciunul la catedrala catolica din Cebu, Filipine.
In 2006, am fost acasa
In 2005, am facut Craciunul la catedrala catolica din Granada, Spania
In 2004, am fost acasa
In 2003, nu am gasit biserica, dar am mancat cozonac cu stafide in gradina Taj Mahal-ului in ziua de Craciun.
Anul asta, fac Craciunul la Kandy, in Sri Lanka… cum zic si aici:
http://imperatortravel.blogspot.com/2009/12/plec-in-sri-lanka-cum-imi-organizez-o.html
eu sunt foarte modest in facut Craciunul vizavi de cei care au comentat mai sus.toata viata am facut Craciunul acasa.doar odata am facut Craciunul la neamuri, ma rog o parte din el, ca a doua zi de Craciun am plecat acasa
Eu prefer sa petrec Craciunul clasic .In pijamale pana la 12 ascultand colinde si dupa, la masa cu familia .
Craciunul se petrece in familie,Revelionul e pentru “colindat” cu turistii
Cred ca le poti imbina
Un Craciun la o cabana la munte cu multa zapada, un brad impodobit si clar sa miroasa a bunatati.
Fain e sa calatoresti in regiuni in care Craciunul are inca semnificatia traditionala si nu cea comerciala.
Cred ca esentiale sunt podoabele, zapada , atmosfera si cei dragi.
Eu fac Craciunul la Napoli ci pe insula Capri. Sper sa fie frumos…
@Matash – frumos la Burano…
mie mi-ar placea sa petrec craciunul in compania familiei ,cu mancare buna(sarmale,salata boeuf,friptur,cozonac) si sa ascult colinde. si imi place sa fie zapada de sarbatori.problema e ca familia nemaifiind familie nu te mai poti bucura de toate aceste lucruri.
craciunul inseamna pentru mine familie
copii,bunici,catel un brad si cadouri
placinta cu mere si scortisoara,vin fiert rosu si mancare cat mai usoara
idei de afaceri langa foc si discutii de tot felul
la 10 seara spalam vasele si plecam fiecare sa ne odihnim (mai putin copii care oricum fac ce vor cat vor—doar e vacanta!)
bradul e intodeauna impodobit cu globuri din copilarie –fiecare aducand cu el cate o amintire
in fiecare an multumesc lui doamne doamne ca suntem toti din nou sanatosi si senini
aaa!!
si eu in fiecare an impletesc un fular
anul acesta e rosu si foarte pufos!
apoi il fac cadou pur si simplu
Craciunul e frumos acasa, in familie cu cei dragi, dar e si mai frumos in Maramuresul isotirc unde inca se pastreaza traditiile si obiceiurile legate de colindat.E extraordinar de frumos sa petreci in Maramures un Craciun cu zapada si colindatori.
Craciunul e frumos acasa, in familie cu cei dragi, dar e si mai frumos in Maramuresul istoric unde inca se pastreaza traditiile si obiceiurile legate de colindat.E extraordinar de frumos sa petreci in Maramures un Craciun cu zapada si colindatori.
Fain titlul articolului. Sarmale. Acasa la mine ori la parintii vreunuia dintre noi dar acasa. Ca de Craciun. De plimbat avem apoi un an intreg.