Mar
17
2009

20 de fete indraznete

Adina Valean

Adina Valean

Europarlamentarul Adina Valean invita, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent(CJI), un numar de 20 de tinere studente si eleve de liceu la Bruxelles, in cadrul programului Youth Press Project, care urmareste familiarizarea viitorilor specialisti in jurnalism si comunicare cu institutiile si problematica Uniunii Europene.

Vizita va avea loc in perioada 13-15 aprilie 2009, iar participantele vor fi selectate din randurile studentelor la facultatile cu profil legat de comunicare si ale elevelor de liceu care intentioneaza continuarea studiilor in domeniul mentionat. Selectia are loc pe baza a doua criterii:
- o scrisoare de intentie, care va include doua propuneri de subiecte proprii legate de Uniunea Europeana, dintr-o perspectiva atractiva/interesanta pentru tineret.
- doua articole de enciclopedie de minimum 1000 de caractere (incluzand spatiile) fiecare, referitoare la Uniunea Europeana (persoane, institutii, alte entitati, procese politice, istoric etc.), postate pe www.eurospeak.ro, wiki-ul de notiuni europene girat si finantat de Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, grupul euroliberal, prin intermediul Adinei Valean.
Vizita are un caracter apolitic. Criteriile de selectie nu au legatura cu valorile vreunui grup din Parlamentul European sau cu vreo alta ideologie. Cele 20 de participante vor beneficia de o expunere generala cu privire la istoricul si institutiile Uniunii Europene, intalniri cu membri ai Parlamentului European, jurnalisti acreditati la Bruxelles si reprezentanti ai unor grupuri de lobby, in fine, cu Meglena Kuneva, comisar european pentru Consumer Affairs.

Tinerele dornice de a participa la Youth Press Project se vor putea inscrie in concurs prin trimiterea scrisorilor de intentie si a articolelor postate pe Eurospeak.ro la adresa de e-mail [email protected], intre datele de 16 si 30 martie. Contributiile vor fi evaluate de un juriu compus din Adina Valean (ALDE), Ioana Avadani (CJI) si Iulian Comanescu (Comanescu).

Detalii cu privire la participare in regulamentul concursului, ce poate fi accesat la http://www.eurospeak.ro/wiki/index.php/Regulament_Youth_Press_Project.

Youth Press Project este un program care nu se rezuma doar la tinerele din Romania. Cele 20 de romance invitate la Bruxelles de Adina Valean, cu sprijinul CJI, vor avea ocazia de a se intalni cu tinere din Danemarca, Germania si Marea Britanie, care participa si ele la program. Youth Press Project are loc cu girul a patru europarlamentari: Karin Riis Jorgensen (Danemarca), Silvana Koch-Mehrin (Germania), Diana Wallis (Marea Britanie), Adina Valean (România).

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro