Apr
18
2011

Restaurantul cu icoane si fara mila pentru turistul in nevoie

In orasul vechi intru prin poarta Jaffa. De fiecare data. Mai putin atunci cand am stat in Bethlehem si intram prin poarta Damascului pentru ca langa ea ma lasa autobuzul. Sunt opt porti de intrare in orasul vechi si la Jaffa ajung mai mereu dupa ce pierd vremea in Mamilla – un fel de mall unde conteaza cafenelele si terasele.

Cum intri pe poarta Jaffa, lasi in stanga centrul de informatii turistice si hotelul Imperial si o iei la dreapta… perpendicular cu hotelul si paralel cu turnul lui David… ok, cam de pe aici incepe cartierul armenesc: frumos, cu manastiri, biserici, magazine de suveniruri si restaurante cu specific. Pe straduta aceasta, ingusta si cu tunele se afla, pe stanga cum mergi de la hotel Imperial, un restaurant “pricopsit” cum ar zice cineva. Am trecut de mult ori pe langa el si m-am tot minunat de ce zaream pe geam pana intr-o seara cand nu mai puteam si am dat buzna sa ma duc la toaleta. Un membru al personalului mi-a aratat nu foarte discret usa spunandu-mi ca n-am dreptul la wc numai daca sunt client. Nu stiu cum se numeste restaurantul dar daca treceti prin zona il veti recunoaste cu siguranta dupa ingramadeala de obiecte religioase nespecifica pentru un restaurant. Daca avreti vreo nevoie sa comandati si ceva de mancare inainte – cu apa, suc sau cafea nu se cheama ca esti client si nu ai acces la toaleta.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro