Oct
20
2010

Nepal: din 25 noiembrie deasupra lumii

 

Normal ca o sa testam bucataria locala

Pentru ca exista locuri pe care merita sa le vedeti in realitate, nu numai la televizor, va invit sa mergem impreuna in Nepal. De pe 25 noiembrie timp de 15 zile. Strabatem tara in lung si-n lat, facem drumetii pe munte, rafting pe rauri involburate si safari in jungla cu elefantul. CINE SE BAGA?

Itinerariu

Ziua 1 – 25 Noiembrie

Sosire in Kathmandu, capitala tarii si transfer la aeroport. In aceeasi dupamiaza va avea loc prima intalnire cu ghidul local pentru informatii referitoare la programul excursiei. Cina la un restaurant traditional.

Ziua 2 – 26 noiembrie

Dupa micul dejun vom incepe explorarea orasului si vom vizita principalele obiective turistice. Spre seara agentia partenera va imparti tuturor gentile cu cele trebuincioase pentru drumetia pe munte.

Ziua 3 – 27 noiembrie

Deplasare la Pokhara si cazare intr-un hotel din oras. Drumul dureaza cateva ore si este spectaculos. Dupamiaza si seara este program liber insa odihna este esentiala deoarece a doua zi de dimineata urmeaza sa inceapa drumetia pe munte.

Ziua 4 – 28 noiembrie

Deplasare cu masina la Naya Phul de unde incepe urcusul pe jos. Dupa o drumetie de aproximativ 6 ore ne vom caza intr-o pensiune din Ulleri. Suntem deja la 2060m altitudine si pe toata durata suisului am putut admira partea sudica a lantului Anapurna.

Ziua 5 – 29 noiembrie

Dupa micul dejun continuam urcusul pe jos aproximativ 5 ore timp in care vom avea in fata panorama lantului Anapurna si vom trece prin paduri spectaculoase de rhododendroni. Cazarea se va face intr-o pensiune din Ghorepani. Altitudinea: 2800m.

Ziua 6 – 30 noiembrie

Trezirea e devreme pentru a admira rasaritul soarelui deasupra lantului Anapurna si jocul de lumini pe care acesta il proiecteaza pe Dhaulagiri (cel de-al 7-lea cel mai inalt pisc din lume) – toate acestea in Poon Hill la o ora de mers de pensiunea noastra. Dupa micul dejun ne indreptam spre Ghandruk unde vom inopta. Azi coboram la 1950m iar durata drumetiei este de 6 ore.

Ziua 7 – 1 decembrie

De ziua Romaniei coboram o vale si urcam un deal in aproximativ 4 ore pentru a ajunge, dupa patru ore in Tolkha, unde vom si innopta. Altitudinea e prietenoasa: 1700m. Pe toata durata drumetiei de azi vom avea parte de peisaje incredibile si vom vedea cum traiesc nepalezii in satele mici de munte.

Ziua 8 – 2 decembrie

Azi e ultima zi de drumetie asa ca vom avea din nou suisuri (pentru a vedea trecatoarea de la Bhichok Deorali) si coborasuri prin paduri de rododendron pana la Dhampus unde ne vom caza. Altitudinea e de 1600 de metri iar azi putem adauga inca 5 ore de mers pe jos.

Ziua 9 – 3 decembrie

Dupa micul dejun o luam la pas spre un punct de observatie de unde se vede varful de 8000 de metri Manaslu iar dupa pozele de rigoare ne indreptam spre Phedi de unde o masina ne va duce la Pokhara. Cazare, cina si relaxare.

Ziua 10 – 4 decembrie

 Azi putem dormi cat vrem dupa care program de voie in Pokhara: shopping, plimbari cu barca pe lac si “povesti” la o bere si o mancare buna intr-unul din multele restaurante din oras.

Ziua 11 – 5 decembrie

De la munte la apa, de dimineata o pornim spre punctul de incepere a raftingului pe raul Seti. Suna mai aventuros de cat e si e mai distractiv decat pare. raftingul creeaza dependenta. Vom pluti si vasli pe rau toata ziua cu o pauza de pranz pana seara cand vom fi cazati intr-o tabara de corturi pe malul apei.

Ziua 12 – 6 decembrie

Dupa micul dejun luam din nou barcile si vaslele si mai mergem pe rau in jos inca vreo doua ore pana la finalul traseului. De acolo o masina ne va duce spre Chitwan, jungla nepaleza unde vom si innopta. Insa inainte de asta vom afla de la ghidul local ce activitati ne sunt pregatite in Chitwan.

Ziua 13 – 7 decembrie

Dis de dimineata incalecam pe elefanti pentru un safari in jungla la rasarit. Dupa care ziua este libera pentru alte activitati la alegere iar seara se va incheia cu o cina traditionala si un program de dansuri din zona.

Ziua 14 – 8 decembrie

Dupa micul dejun ne luam ramas bun de la Chitwan si o luam, nu pe jos ci cu masina, inspre Kathmandu. In program e cina festiva de ramas bun in rest fiecare poate sa-si organizeze la libera alegere ultima seara in Nepal.

Ziua 15 – 9 decembrie

Pana la decolare mai e timp pentru shopping de ultim moment, poze care nu au iesit tocmai ok sau pur si simplu relaxare. Urmeaza transportul la aeroport si lungul drum spre casa.

10 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro