Aug
31
2010

Very nice. Thank you

 

This is Thailand!

 

Praya Palazzo a fost in penultima zi de Muson. Adi a fost invitat sa gateasca acolo iar eu am descoperit un loc nascut din dragoste. Povestea conacului transformat azi in hotel incepe cu secole in urma cand Tailanda inca se numea Siam. A fost construit de un comerciant chinez pentru el si familia sa numeroasa. Mai tarziu cladirea a gazduit o casa de copii iar apoi, incet, incet a fost lasata in paragina. Pana in urma cu cinci ani cand un arhitect din Bangkok a decis sa cumpere locul si sa-l transforme in ceea ce e azi ca dar de dragoste pentru sotia sa. Arhitectul a murit imediat dupa finalizarea lucrarilor insa sotia si fiica sa au hotarat sa-i duca visul mai departe si sa imparta din darul de dragoste cu calatori din toata lumea. Hotelul Praya Palazzo este acum pregatit sa-si primeasca oaspetii si sa le spuna fiecaruia in parte povestea de iubire a acestui loc. La hotel se ajunge numai cu barca, non-stop la dispozitia turistilor, exista 17 camere, un restaurant de lux si o piscina pentru zilele calduroase din Bangkok.

Praya Palazzo - la tara in centrul Bangkok-ului

 

Musonul s-a terminat pentru noi intr-o barca ce ne-a purtat pe canale, printre comercianti de fructe si suveniruri, la cea mai cunoscuta piata plutitoare din Tailanda: Damnoen Saduak. 

Aerotravel ne-a adus in tara intregi. Intre timp am ajuns si acasa la Cluj, Adi l-a adus pe Tito de la parintii lui si, usor, am inceput fiecare sa ne intoarcem la viata de dinainte de Muson. Proiectul va continua insa in saptamanile urmatoare. Urmeaza filmuletele “exclusive” :) pe care le-am facut pe acolo. Ne-am distrat bine si sper ca acest lucru sa se vada. Deci, a fost Muson: cu multe supe, cu laksa si pho, cu mult chilli, piete de Ramadan, povesti de viata, mirosuri si arome si mai ales cu un prieten de cursa lunga. Multumesc Adi Hadean

Vasele sunt spalate si asteapta cuminti supele...

 

PS Tolba e inca plina de povesti. Va astept pe blog sa le cititi in saptamanile care urmeaza.

 Si multumesc inca o data celor mai cool sponsori:

           

3 Comments »

  • Adi Hadean says:

    Să crești mare. Și nu se zice “pho”, se zice “făă”. Nimic nu știi! :-) ))

  • razvan says:

    Maaaaaaaaaaaah… Da’ se scrie pho. Nici tu nu stii. Noi sa fim sanatosi.

  • Supa asta vietnameza este tot ce imi doresc in zilele reci de iarna. Am avut sansa ca o familie de vietnamezi sa imi prepare delicioasa supa si de atunci sunt sclava ei. Si este pho care se pare ca vine de la frantuzescul pot au feu chiar daca vietnamezii, suparati pe trecutul lor colonial pe care vor sa il uite, nu vor sa ii recunoasca etimologia.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro