Nov
16
2009

NO YESTERDAYS ON THE ROAD cu ANDREI GORGAN

Andrei Gorgan filmeaza, monteaza, alege muzica si in general traieste fenomenul Bazar mai mult decat toti ceilalti. Pentru ca in momentul in care ne intoarcem de la filmare, obosit sau nu, Andrei o ia de la inceput cu incarcatul pe computer a imaginilor, cu alegerea muzicii, cu taiat, cu aranjat, cu tot ce e necesar pentru a termina ce vedeti voi miercurea la televizor. El, Ana Maria si eu suntem cei trei care n-au speriat pe nimeni dar care va arata lumea pe TVR2 asa cum o vedem “pe teren”. Andrei e ca montajul de la Bazar – rapid, taiat pe ritm si foarte de incredere.

Andrei... in Nepal, cred.

Andrei… in Nepal, cred.

1. Intrebarea MSJI: Cum ti s-a infiripat placerea de a calatori?

Din liceu, când o luam la pas prin munții din Maramureș. Apoi facultate, în anul 1 mi-am făcut exagerat de mult timp liber pentru a călători prin țară.

2. Te-ai dat vreodata drept altcineva in timp ce calatoreai?

Da. De foarte multe ori trebuie să mă dau turist și nu cameraman. Altfel nu pot filma. Cel mai dur a fost în Tunisia, unde a trebuit să fac aceste afirmații în scris, la o secție de poliție.

3. Care e locul ce se potriveste cel mai bine cu personalitatea ta?

Țările nordice.

4. Cand se transforma o calatorie de business intr-una de placere?

Daca se poate numi “călătorie de business” filmatul unei emisiuni de travel, atunci tot timpul e de plăcere. Cu câteva excepții.

5. Intrebarea Riot: Numeste cel putin un om care ti-a dat o lectie de viata, dintre cei pe care i-ai intalnit in calatoriile tale. Cine-i omul, care-i lectia?

Un șofer în Cambogia. Avea 11 copii, bani puțini și o grămadă de necazuri pe cap, dar nu cred să fi întâlnit în România un om cu meseria lui care să fie atât de amabil, politicos și onest.

Alt șofer în Turcia, Ismail Bei. A fost super bogat, a avut 5 magazine de modă în Istanbul, o avere de milioane de euro și a pierdut tot. A reușit să se adapteze pefect la noul său statut social.

6. Intrebarea Lucian: Cauti locuri noi sau revii in cele in care ti-a placut?

Mai caut, mai revin…

7. Sigur nu te-ai mai intoarce de bunavoie in…

Maroc, Tunisia. Prea scump.

8. Intrebarea Iuliann:Colectionezi ceva sau cumperi suveniruri din locurile vizitate?

Da. Mai mult țoale, sunt mai ușor de îndesat în bagaj.

9. Cum te-au schimbat sau ce efect au avut calatoriile asupra ta?

Dacă nu se face în scopuri de relaxare totală, călătoria e un proces de cunoaștere. Una e să vezi la TV, alta e să vezi pe viu. Îți deschide puțin fontanela. Și, probabi, m-au ajutat să fiu puțin mai descurcăreț.

10. Ce faci cand te plictisesti in avion?

Norocul meu e că pot dormi în avion. Altfel, citesc. Dacă e și un monitor pe scaunul din față, mă uit la filme.

8 Comments »

  • Razvan Pascu says:

    Scump in Maroc?

  • lucian says:

    Razvan! Cand iti faci interviul tie insuti?

  • razvan says:

    @Lucian: nu-mi fac! :)

  • MSJI says:

    Chiar asa, de ce e scump in Maroc? Mie mi se pare ieftin de ajuns, de stat, de cumparat…

  • Razvan Pascu says:

    Desertul – cam plictisitor, insa ursuletii koala au facut toti banii. :)

    Razvan, esti in tara sau esti plecat?

  • razvan says:

    Salut! Sunt la filmari. Interviurile revin cand ma intorc si eu. Pana atunci nu uitati de Bazar, miercuri la 21.00

  • andrei gorgan says:

    raspuns la maroc e scump: e adevarat, am rezumat cam prea mult spunand doar ca e scump. Pentru noi a fost cam scump, o echipa de filmare acolo e taxata rau de tot. Cam oriunde puneam camera trebuia sa bagam mana in buzunar. Asta inclusiv asezat camera si trepiedul intr-un loc, cu obiectivul orientat intr-o anumita directie, fara intentia de a filma ceva anume. Comerciantii din soukuri sunt exasperant de insistenti, pana la limita agresivitatii, iar bacsisurile pentru a ne permite sa le filmam produsele, f mari. De obicei ramaneau si nemultumiti.Ca simplu turist, adica neavand camera la mine, am avut in ambele tari experiente f proaste cu negustorii astia. Unu aproape m-a batut ca n-am vrut sa iau de la el un covor. Nu ca intentionasem si m-am razgandit, ci pur si simplu l-am intrebat cat costa. In general, daca intrebi ceva de un produs, ei considera ca e de bun simt sa-l si cumperi. Tepe la restaurante cum n-am trait nicaieri. Am dat 40 de euro la o semibomba, pt o supa de linte si un cous cous de miel. Nu am fost suficient de prudenti sa cerem meniul. Spagi la politia de circulatie pt ca am CALCAT linia continua. Nici noi nu eram siguri ca o comiseseram, dar n-aveam ce face. Daca iei o masina cu sofer sau inchiriezi si mergi de capu tau pe unde ai chef, devine mai scump ca in Norvegia. Daca stai la all inclusive si mergi organizat cu tur operatori sa vezi locuri, e mai civilizat si mai ieftin, e drept. Numa ca nu e pe stilu meu, de unde si concluzia ca n-as mai reveni in tarile astea.

  • Mircea Pauseniuc says:

    Interesant…..”invidie” se numeste concluzia ! :))

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro